Tips & Trix för allt möjligt

Efterrätter, Pajer och mjuka kakor

Kladdkaka – choklad


ca 12 bitar


En härligt kladdig chokladkaka!

Tänk på att du bör göra den dagen innan den ska serveras och att du behöver plats i kylskåpet för att låta den stå över natten.

 

Det här behöver du:

  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g mörk blockhoklad
  • 2 dl socker
  • 3 äggulor
  • 2 tsk finstött, frystorkat kaffe
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 vispade äggvitor

Till formen:

  • En klick smör

Garnering:

  • Florsocker

 

Gör så här:

  1. Smält smöret i en rymlig kastrull.
  2. Bryt sönder blockchokladen och låt den smälta i smöret på svag värme.
  3. Lyft kastrullen från plattan.
  4. Rör ner socker och äggulor, en i taget.
  5. Tillsätt pulverkaffe och mjöl.
  6. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  7. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
  8. Häll smeten i en form med löstagbar kant.
  9. Grädda i 175 grader (vanlig ugn – inte varmluft) 25-30 minuter.
  10. Ta ut kakan och låt den svalna.
  11. Täck med plast- eller aluminiumfolie och låt den stå i kylen till nästa dag.
  12. Pudra över florsocker och servera med en klick vispad grädde och färska bär.

Supergott!

 


Kladdkaka med chokladsmak – härlig fikastund med goda vänner!

Lämna ett svar