4 personer
Gott som lite ”vuxet fredagsmys” när barnen har somnat.
Det här behöver du:
- 4 stora potatisar
- 1 gul lök
- ca 200 g kallrökt lax
- 1 äpple
- 3 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
- ½ dl finhackad dill
- ca 1½ msk finriven pepparrot eller 1 msk skånsk senap
- ½ krm nymald vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och borsta potatisarna noga.
- Skär ett kryss i varje potatis.
- Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret i mitten av ugnen.
- Baka dem i ugnen tills de är mjuka,
ca 40 minuter för mellanstora potatisar och 50 minuter för riktigt stora.
Medan potatisarna är i ugnen gör du röran:
- Finhacka löken.
- Finhacka dillen.
- Skär laxen i små bitar.
- Skär äpplet i små, små tärningar.
- Blanda ihop allt med yoghurt, pepparrot (eller senap) och peppar.
- Smaka av ifall du behöver lite salt.
När potatisarna är klara i ugnen:
- Känn med en sticka att potatisarna är mjuka.
- Ta ut dem ur ugnen.
- Servera potatisarna och låt var och en skära ett kryss i dem innan de lägger i laxröran.
Lämna ett svar