4 personer
Förberedelser: ca 10 minuter
Tillagning: ca 8 minuter


 

Det här receptet kommer från ett av mina gamla receptkort som jag prenumererade på för en massa år sedan.
Det är snabbt gjort att slänga ihop den här woken tar ju bara ca 20 minuter.

Tänk på att det kan vara bra att ha förberett riset – som ju ska vara kokt när du slänger i det i woken –
och även kycklingen ska vara tillagad på ett eller annat sätt.
Annars tar det lite längre tid.

 

Det här behöver du:

  • 2 msk olivolja
  • 50 g cashewnötter
  • 1 knippe salladslök
  • 1 röd chili
  • 1 morot
  • 350 g kokt strimlad kyckling (Tips: Du kan lika gärna använda grillad eller stekt kyckling.)
  • 100 g frysta ärter
  • 450 g kokt ris (Tips! Om du inte vill ha ris kan du byta ut det mot kokta äggnudlar.)
  • 1-2 msk sweet chili sauce
  • 2 tsk soja

Gör så här:

  • Hetta upp oljan i en wok tills den nästan ryker.
  • Lägg ner cashewnötterna och låt dem fräsa i 1 minut.
  • Ta upp nötterna med en hålslev och lägg dem åt sidan.
  • Skölj salladslöken.
  • Skär den i diagonala bitar, ca 2 cm.
  • Kärna ur chilin och hacka den (tänk på att den är stark. Tvätta händerna noga när du skurit klart.)
  • Skala moroten och strimla den fint.
  • Lägg salladslöken och chilin i woken och fräs 1 en minut.
  • Tillsätt morot, kyckling och ärter och fräs ytterligare 3 minuter.
  • Blanda ner resten av ingredienserna.
  • Tillsätt cashewnötterna och låt fräsa 3 minuter eller tills att allt är genomvarmt.

Servera med en liten sallad.



1 portion = 394 kalorier

Stekt ris eller nudlar med kyckling – Snabb och enkel vardagsmat!