4 portioner
Tillagningstid: ca 30 minuter


 

Härligt god husmanskost som ger minnen från barndomen!

 

Det här behöver du:

  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 500 gr fläskfärs
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl finhackad persilja

Gör så här:

  • Blanda ströbrödet och grädden i en bunke.
  • Låt det svälla ca 5 minuter.
  • Blanda ner resten av ingredienserna.
  • Rör smeten smidig och forma färsjärparna, så de har samma storlek som ett vanligt ägg.
  • Stek järparna i matfett på medelvärme tills de är fint bruna runtom.
  • Strö extra persilja över.

 

Servera med potatis och en god brunsås samt lite tunn, inlagd gurka.

 


Persiljejärpar – ett supergott recept från förr – det här receptet kommer från min farmor.