4-6 portioner


 

Det här är ingen riktig glass, det är helt enkelt den frysta bananen som gör att det blir ”glass-aktigt”.
Namnet kommer såklart av att det är just bananer i glassen.
Enkelt och gott!
Om du – mot förmodan – skulle råka få någon glass över, kan du spara den i frysen.

 

Det här behöver du:

  • 10 mogna bananer
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Så här gör du:

  • Skala och skiva bananerna.
  • Lägg dem på ett bakplåtspapper och stoppa in dem i kylen ett par timmar (eller längre).
  • Mixa de frusna bananskivorna med kokosmjölken och vaniljsockret.
  • Dela smeten i två delar och ha i kakaon i den ena av dem.
  • Häl upp i skålar – alternera mellan de båda smeterna så det blir fint i skålarna.

 

Servera direkt!

 

 


Nana-glass – Receptet hittade jag i Aftonbladets söndagsbilaga