ca 30 stycken
Snabb-bakade havrekakor med ingredienser som man nästan alltid har hemma.
Enkelt och gott!!

Det här behöver du:

  • 75 g margarin
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk kaffegrädde eller mjölk
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/4 tsk bakpulver

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält margarinet i en kastrull.
  3. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop.
  4. Klicka ut smeten (i storlek som 5-kronor) på bakpappersklädd plåt.
    De breder ut sig så lägg inte för många på varje plåt.
  5. Grädda i ugnen, ca 5 minuter.
  6. Låt svalna på plåten.

TIPS!
Om du vill kan du pensla undersidan av flarnen med smält mörk blockchoklad.

Supergott!


Havreflarn – Gott, billigt  och enkelt