Tinstertina - husmorstips

Husmorstips – Recept – Fixa vardagspusslet

Mat-tips

Grön sparris

Tips för hur du kokar grön sparris!

Har du köpt färsk sparris men inte ska använda den direkt är det ett bra tips att linda in dem (inte knopparna) i fuktigt hushållspapper och lägga in dem i kylen.
Färsk sparris kan hålla så i upp till en vecka.

Om sparrisarna är ”lite vissna” kan du ställa dem med stjälkarna i ett glas kallt vatten några timmar så brukar de pigga på sig.

Koka sparris

  • Se till att ha en vid kastrull så de blir ordentligt vattentäckta.
  • Koka upp vattnet med lite salt i.
  • Ha i sparrisen och koka i mellan 3-8 minuter (gäller grön sparris – den vita behöver längre koktid).
  • Prova med sticka – du vill inte att sparrisen ska bli för mjuk!

 

 


Grön sparris – Lite tips!

Kommentera

Tema av Anders Norén