4 portioner


Det här behöver du:

  • 600 g sötpotatissotpotatis
  • 2 palsternackor
  • 1 broccolihuvud
  • 1 gul lök
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Till Färsbiffarna:

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar
  • smör

Till såsen:

  • 2 dl créme fraiche
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 1 msk torkad dragon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala sötpotatisen.
  3. Skala löken.
  4. Skär potatis och lök i klyftor.
  5. Skär palsternackan i skivor.
  6. Bryt broccolin i bitar.
  7. Lägg allt på en plåt och pensla med olivolja.
  8. Krydda med salt och peppar.
  9. Ställ in plåten i ugnen ca 20 minuter
  10. Hacka under tiden löken till färsbiffarna.
  11. Blanda nötfärs med lök, ägg och kryddor i en bunke.
  12.  Rulla till biffar och stek i stekpanna med smör på medelvärme.
  13. Lägg creme fraiche i en kastrull.
  14. Krydda med grönsaksbuljong och torkad dragon.
  15. Låt koka upp under omrörning.
  16. Lägg upp allting på ett uppläggningsfat.

 

Smaklig måltid!

 


Färsbiffar med rostade rotfrukter och örtsås – Detta recept kommer från Mitt Kök.