4 personer


 

Gott som lite ”vuxet fredagsmys” när barnen har somnat.

 

Det här behöver du:

  • 4 stora potatisar
  • 1 gul lök
  • ca 200 g kallrökt lax
  • 1 äpple
  • 3 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
  • ½ dl finhackad dill
  • ca 1½ msk finriven  pepparrot eller 1 msk skånsk senap
  • ½ krm nymald vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och borsta potatisarna noga.
  3. Skär ett kryss i varje potatis.
  4. Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret i mitten av ugnen.
  5. Baka dem i ugnen tills de är mjuka,
    ca 40 minuter för mellanstora potatisar och 50 minuter för riktigt stora.laxrora

Medan potatisarna är i ugnen gör du röran:

  1. Finhacka löken.
  2. Finhacka dillen.
  3. Skär laxen i små bitar.
  4. Skär äpplet i små, små tärningar.
  5. Blanda ihop allt med yoghurt, pepparrot (eller senap) och peppar.
  6. Smaka av ifall du behöver lite salt.

När potatisarna är klara i ugnen:

  1. Känn med en sticka att potatisarna är mjuka.
  2. Ta ut dem ur ugnen.
  3. Servera potatisarna och låt var och en skära ett kryss i dem innan de lägger i laxröran.